PELGRIMAGE

Pelgrimeren

Vanuit verschillende religies is een pelgrimstocht of bedevaart van oudsher dé manier om boete te doen, je zonden te overdenken en vergeving te vragen. In de moderne tijd is de pelgrimstocht nieuwe functies gaan vervullen. Tegenwoordig is het voor veel mensen een manier om zich terug te trekken uit de hectiek van alle dag, zich te focussen op één doel, en om het hoofd leeg te maken. Bezinning en reflectie, gecombineerd met het verbinden met de natuur en met jezelf, zijn de meeste gehoorde thema’s die verbonden worden aan het pelgrimeren.

Meer lezen over het pelgrimeren? We hebben een aantal inspirerende boeken en artikelen voor je op een rijtje gezet.

Pelgrims
Wil je als pelgrim (wandelaar of fietser) slapen en verblijven in het Emmausklooster? Dat kan. Een rustplaats, ontmoetingsplaats met maaltijd en overnachting.

Pelgrimeren
Wil je tijdens je wandelingen of pelgrimage overnachten in ons klooster. Er zijn diverse wandelroutes en bijvoorbeeld de pelgrimsroute Walk of Wisdom die langs ons klooster komen. Boek je overnachting in ons klooster en onderga een bijzondere ervaring, net als vele anderen reeds deden. 

De Zuiderwaterlinie, een nieuw LAW pad van Bergen op Zoom naar Grave, kan zowel in Grave eindigen als ook starten. Boek je overnachting in het Emmausklooster en start of eindig bij ons. 
1 persoonskamer kost € 55,=. Een warme maaltijd (3 gangen) serveren we voor € 20,=, een ontbijt voor € 8,50,-. Linnengoed is bij de prijs inbegrepen. En voor € 5,= neem je een lunchpakketje mee.

Het Emmausklooster is een pleisterplaats voor pelgrims én wandelaars en fietsers.

Pelgrimshuis
Het Emmausklooster heeft de ambitie om uit te groeien tot het pelgrimscentrum van Nederland. Niet alleen biedt het klooster onderdak aan wandelende en fietsende pelgrims, ook worden er diverse programma’s rondom pelgrimeren aangeboden.

Je kunt daarbij denken aan programma’s rondom “Leren pelgrimeren” waarbij je in een weekend alle ins en out van een pelgrimage voorgeschoteld krijgt: waar moet ik allemaal aan denken, bagage, rustplaatsen, fysieke voorbereiding e.d. Maar er is ook aandacht voor de inhoud van de pelgrimage: waarom ga ik pelgrimeren, wat is mijn doel, waar moet ik op letten en aan denken?
Daarnaast zijn er Voorbereidingsweekenden, Uitzwaaidagen, Welkom-terug-dagen, Trainingsdagen etc.
En natuurlijk zijn er vele wandel- en fietstochten vanuit en langs ons klooster. Daarbij kun je het klooster uitkiezen als vertrek- of eindpunt. Bovendien werken we zelf nog aan nieuwe tochten.
Walk of Wisdom, Streekpad Nijmegen, Franciscuspad van Velp naar Megen vv, Zuiderwaterlinie, Ons Kloosterpad (Brabants Kloosterleven), Jacobspad van Velp naar Vessem en door naar Wittem, Wandelmaat.
In ons klooster hebben we 12 eenpersoonskamers.
Elk avond voor het avondeten is er een meditatiedienst in de kleine kapel, waar eenieder die dat wil aan mag deelnemen. Aansluitend om 18.30 uur is er dan een warme maaltijd in de refter van ons klooster. Als je daaraan wilt deelnemen moet je dat vooraf even melden. Onze kok houdt rekening met diëten. De groenten, kruiden en het fruit is voornamelijk afkomstig uit onze eigen biologische moestuin.
In de avonduren kun je gezellig aansluiten in de huiskamer voor de pelgrimsgesprekken en ervaringen. Bij goed weer kan dat zelfs buiten bij de schitterende waterplas. Misschien is er wel een troubadour onder de aanwezigen of een kampvuurtje.
’s Ochtend is om 8 uur het ontbijt weer in de refter. Na het ontbijt zwaaien we je uit, tenzij je ons klooster hebt uitgekozen om een rustdag te houden. Dat kan natuurlijk ook. Dan geniet je de hele dag van het klooster en de omgeving. Je kunt dan kiezen uit diverse dagtochten van 5 tot 15 km) in de omgeving van het klooster.

Locatie
Het Emmausklooster ligt in de vrije natuur. In de omgeving kunt u op de fiets of te voet, alle kanten uit. Kaarten en fietsen zijn voorradig.

 

 

Emmausklooster

Bezoekadres:
Basilius van Bruggelaan 4
5363 VA Velp (Noord-Brabant)

KvK. 53662261
BTW NL804014565B07
IBAN NL13RABO0166241040

Sitemap

Contact

06- 24 54 77 11 - Receptie Emmausklooster

Receptie is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 13.00 uur. Buiten deze tijden mailen naar:

reserveringen.emmausklooster@brabantzorg.eu

  Emmausklooster

september   2022
M D W D V Z Z
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.