MEDITATIES

Familieopstellingen

Opnieuw leren kijken in het licht van magie,   
is je overgeven aan dat wat ontstaat’

Familieopstellingen in het Emmausklooster – op basis van inschrijving 

 

Voor wie?

Voor eenieder die zich wil blijven verwonderen, het contact met zichzelf wil aangaan en geïnteresseerd is in het opstellingenwerk.

Opnieuw leren kijken in het licht van magie,   
is je overgeven aan dat wat ontstaat’

Met een tikje magie wordt alles mooier. Zo ook, wordt bij een familieopstelling de magische werking of het krachtenveld van het familiesysteem zichtbaar gemaakt middels representanten of symbolen. Een familieopstelling maakt dat je verbinding kunt maken met jouw familiesysteem, jouw voorouders en hun lot.  Middels gerichte vraagstelling aan jouw gevoelswereld en het door jou positioneren van representanten, ontvouwt zich een verhaal welke richting en inzicht geeft op jouw specifieke vraag.  Het gedrag, de uitdagingen en de overtuigingen die we hebben, vinden namelijk vaak hun oorsprong in de familie waarin we zijn opgegroeid. Een familieopstelling laat zien wat (de onbewuste) loyaliteit naar het familiesysteem is, wat ervoor kan zorgen dat je in je huidig leven steeds dezelfde uitdagingen, gevoelspijnen of beperkingen blijft ervaren. Terwijl je zo graag je eigen leven wilt leiden vanuit je persoonlijke kracht.  

Voel je dat de energie of de liefde stagneert op een bepaald gebied in je leven, zoals je werk, de relatie met je partner of met jezelf, je relatie met je vader, moeder of andere familieleden, de plek waar je woont of werkt of ervaar je bepaalde vervelende symptomen in je lichaam. Weet dit, je vraag of je onderbuikgevoel is er niet voor niets. Je bent er waarschijnlijk al een tijdje mee bezig, maar wat er nu zo wringt is nog niet helemaal duidelijk voor je. Je stopt het weg en hoopt dat het vervelende gevoel wel weer voorbij zal gaan. Maar dat doet het niet. Het vraagt juist nog meer aandacht van je!

Familiethema’s worden levensvragen die om liefdevolle aandacht en balans vragen. Levensvragen worden vaak gestuurd vanuit het gevoel de verbinding te missen of juist omdat de liefde of energie niet meer stroomt waar dit voorheen wel het geval was. Je raakt erdoor uit balans. Gevoelsmatig ontstaat er een obstakel in je leven waar je op vastloopt. Vaak is dit gevoel er omdat je obstakel te dichtbij je staat en je het niet van een afstandje kunt bekijken. Een familieopstelling kan mogelijk verheldering brengen. Je kijkt als het ware vanuit een helikopter naar je eigen proces en ziet hoe posities, acceptatie van dat wat er is en de onderlinge balans van geven en nemen van invloed zijn op jouw levensgeluk. Iedere opstelling zorgt voor inzicht en beweging, jij bepaalt echter het tempo.  
 

Ben je geïnteresseerd?

Het Emmausklooster zal het decor zijn voor een aantal middagen waarbij ik familieopstellingen wil gaan begeleiden. Het klooster wordt niet meer bewoond door de Kapucijnen, maar hun nalatenschap is erg goed voelbaar. Alle ruimtes hebben zogezegd hun authenticiteit behouden en de prachtige kloostertuin geeft direct een rustgevend effect.
Het klooster is een prachtige plek waarbinnen liefdevolle aandacht, respect en verbinding belangrijke kernwaarden zijn. Het opstellingenwerk past dan ook mooi binnen de kernwaarden van het klooster waarbij de magische kracht van deze plek de gevoelsbeleving intensiveert.

Ik neem zelf  het initiatief een aantal middagen te organiseren waarbij ik op zoek ben naar geïnteresseerde deelnemers voor:

Zaterdagmiddag 12 oktober      (tijd: 13.00u-17.00u)

Zaterdagmiddag 9 november    (tijd: 13.00u-17.00u)

Zaterdagmiddag 30 november (tijd: 13.00u-17.00u)

Voor elke middag is er de mogelijkheid voor 3 vraagstellers om een vraag in te brengen. Voor een opstelling is het wenselijk om minstens een groep van 8 personen te formeren, daarom heb ik naast de 3 vraagstellers minstens 5 representanten nodig om de familieopstelling te kunnen begeleiden. Dit geeft de vraagsteller de mogelijkheid om te kiezen uit representanten en daarnaast kan een opstelling zelf ook best weleens om wat representanten vragen.

Vanwege het nieuwe initiatief dat ik organiseer binnen het Emmausklooster, hanteer ik voor deze drie middagen een introductieprijs. Het tarief voor de vraagsteller bedraagt €50,-. Voor een representant geldt het introductietarief van €20,-.
Als representant lijk je in eerste instantie de vraagsteller een dienst te bewijzen door mee te helpen aan de ontwikkeling van het inzicht. Weet dat je niet voor niets als representant wordt gekozen, het raakt in de meeste gevallen ook je eigen gevoelsleven en de thema’s die in jouw leven spelen.

Programma middag

Ontvangst koffie en thee

Rondleiding klooster

Meditatie

Korte uitleg familieopstelling

3 familieopstellingen

Afronding

 

Aanmelden

Doelgroep

1 Verdieping op je levenspad

Data en tijden

van Zaterdag 30 november 2019 13:00
tot Zaterdag 30 november 2019 17:00

Begeleiding

Ingrid van Boxtel

Mijn missie is door afstemming en aanwezigheid licht en liefde in de harten van mensen te brengen door hen weer in contact te brengen met hun ware zelf. Ik heb eenzelfde reis gemaakt en weet hoe belangrijk het is om zo af en toe een handwijzer te zien en te mogen voelen dat er liefdevolle aandacht is op een weg die zo af en toe ook eenzaam aanvoelt. Het leven is een magisch spel en ik wil gelijkgestemde reizigers graag meenemen naar een innerlijke wereld die wacht om ontdekt te worden. Het mooie is dat iedere reis een eigen tempo en verhaal heeft, maar de bestemming is voor allen gelijk, namelijk te komen bij je eigen essentie.

Emmausklooster

Bezoekadres:
Basilius van Bruggelaan 4
5363 VA Velp (Noord-Brabant)

KvK. 70346585
BTW NL858279241
IBAN

Sitemap

Contact

oktober   2021
M D W D V Z Z
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.