RETRAITES

Zingen in verbondenheid

Je stem: snaar tussen hemel en Aarde

Graag nodigen wij je uit voor de 2-daagse zangworkshop met Jan Duindam. Deze tweedaagse gebruik je het zingen als de weg naar wie je ten diepste bent. We zingen in verbinding met jezelf, met de ander, met de ruimte en met de stilte.

Je gaat aan de slag met verschillende methodes en technieken om je eigen unieke stemgeluid te leren kennen en te laten horen.

Zingen
Samenzang, solozang, liederen uit verschillende culturen. Meerstemmig zingen en zingen met begeleiding van de gitaar. Zingen van mantra’s (chanting).

Je eigen stem
Het exploreren van de aard van je eigen stem. Ken je het verhaal dat je stem vertelt? Niet de woorden, maar het verhaal dat verborgen ligt in de toon, het ritme, het timbre van je stem.

Stemtheater
Het spelenderwijs vertolken van stem-archetypen en zo onbetreden paden in je hart leren kennen.

Genezend zingen
Het ervaren van klank, resonantie, ritmes en melodieën en hoe deze je gemoed, je denken en je lichamelijk functioneren (en dat van anderen) kunnen beïnvloeden.

Vocale improvisatie
De avontuurlijke en ontroerende wereld van ‘vocale improvisatie’ ontmoeten. Wij beoefenen zowel meditatieve als dynamische improvisatie.

Speciale oefeningen
Het zingen wordt steeds ingeleid met speciale oefeningen uit de chi qong en andere tradities. Landen in je lichaam, ontspannen, aarden, openen, bewust worden van waar en wanneer je spieren aanspant.

Avond concert
In de avond zal er een speciaal concertje plaatsvinden met muziek op diverse instrumenten, waaronder gitaar, ûd (Arabische luit) en dulcimer en natuurlijk zang. De avond zal afgesloten worden met samen meditatief zingen.

Hoe het programma en precies uitziet, is afhankelijk van de interesse en mogelijkheden van de deelnemers.  Jan zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt bij zijn eigen stem, en de stem van de ander.

Emmausklooster

Bezoekadres:
Basilius van Bruggelaan 4
5363 VA Velp (Noord-Brabant)

KvK. 70346585
BTW NL858279241
IBAN

Sitemap

Contact

November   2019
M D W D V Z Z
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.