ARRANGEMENTEN

Ontspanningsmassage en Ontspannen Slapen

Arno van Haren is masseur en massagetherapeut. In zijn ‘Praktijk voor Ontspanning’ in Nijmegen begeleid hij als lichaamsgericht psychotherapeut mensen met chronische spanningsklachten.

Buiten zijn praktijk begeleidt hij op enkele locaties dichtbij Nijmegen activiteiten die een bijdrage leveren aan innerlijke rust en ontspanning. Hij verzorgt hiervoor het raamwerk. De indeling wordt samen bepaald en is afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Je kunt het maatwerk ook volledig aan hem overlaten. Afhankelijk van de polisvoorwaarden worden de kosten voor maximaal de helft vergoed door de zorgverzekeraar. 

Regelmatig verzuchten cliënten die ’s avonds zijn gemasseerd na afloop: “Ik zou willen dat ik nu kon blijven liggen. Ik weet zeker dat ik de hele nacht zou kunnen slapen.” In mijn praktijk ontbreekt die mogelijkheid, maar in het Emmausklooster in Velp heb ik een karaktervolle locaties gevonden waar dit wèl kan: 

Je komt ’s avonds aan, loopt buiten een rondje in de stilte of doet even niets, en maakt je alvast klaar voor de nacht. Vervolgens word je op jouw privé kamer gemasseerd. Langzaam zak je weg in ontspanning zonder iets te hoeven doen of je nog te moeten verplaatsen. Na de massage schuif je ontspannen tussen de lakens om weer eens de hele nacht door te slapen.

De volgende ochtend ontbijt je in de prachtig gerenoveerde refter. Wanneer je wilt ben je om 7.30u van harte welkom tijdens de meditatiesessie in de kapel.

Optioneel is het gebruik van een avondmaaltijd mogelijk en kun je één of meerdere nachten bijboeken.

‘Ontspannen Slapen’ wordt bij een aanvullende verzekering voor maximaal de helft van de kosten vergoed. Op mijn site kun je verder lezen. Vragen? Neem contact op.

http://arnovanharen.nl/Maatwerk.htm

 

Uit de serie Maatwerk: ‘Ontspannen slapen’

 

Als je moe bent ga je slapen. Veel mensen kunnen dat maar er zijn er ook die daar moeite mee hebben. Sommigen lukt het zelfs helemaal niet en kampen met een chronisch slaaptekort.

Wat kan helpen?

 

1) Een ontspannen lichaam. Wanneer de spieren hun contractie loslaten volgt de geest vanzelf. Dwangmatige gedachten worden minder belangrijk en verdwijnen langzaam naar de achtergrond.

2) Een andere omgeving. Staren naar hetzelfde plafond en bijvoorbeeld piekeren en woelen in je eigen bed zorgen voor een connectie met slapeloosheid die niet bevorderlijk is voor een goede nachtrust.

 

Omdat ‘Ontspannen Slapen’ op locatie wordt gegeven kan dit patroon doorbroken worden. De ontspanningsmassage laat lichaam en geest weten dat het allemaal wel in orde is en de gebruikelijke alertheid, die permanente ‘aan-knop’ schakelt spontaan over op ‘uit’.

Na de massage duik je je bed in. Het is niet nodig eerst nog met fiets of auto te gaan: je bent er al en je hoeft niets meer te doen. 

 

Locatie

Je bent welkom in de rustgevende omgeving van het karakteristieke Emmausklooster in Velp bij Grave. Je hebt een privé kamer waar je ook wordt gemasseerd. Hierna schuif je ontspannen tussen de lakens om weer eens de hele nacht door te slapen. De volgende ochtend ontbijt je in de prachtig gerenoveerde refter. Wanneer je wilt ben je om 7.30u van harte welkom tijdens de meditatiesessie in de kapel.

Optioneel is het gebruik van een avondmaaltijd mogelijk en kun je één of meerdere nachten bijboeken.

‘Ontspannen Slapen’ wordt bij een aanvullende verzekering voor maximaal de helft van de kosten vergoed. Op mijn site kun je verder lezen. Vragen? Neem contact op.

http://arnovanharen.nl/Maatwerk.htm

 

Emmausklooster

Bezoekadres:
Basilius van Bruggelaan 4
5363 VA Velp (Noord-Brabant)

KvK. 70346585
BTW NL858279241
IBAN

Sitemap

Contact

augustus   2021
M D W D V Z Z
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.